Studiu Referitor la Situația Muzeelor din România [2008]

2008

Descriere

Studiul despre situația muzeelor a fost efectuat la cererea Ministerului Culturii și Cultelor în scopul realizării și depunerii unui proiect strategic la nivel național, prin Unitatea de Implementare a Proiectului, pentru personalul angajat în muzeele din România.

Pentru analiză am reunit o serie de date referitoare la situația muzeelor din mai multe studii realizate de Centrul de Studii și Cercetări în Domeniul Culturii. Rezultatele acestor studii arată faptul că, în ceea ce privește situația muzeelor și vizitatorilor la nivel european, în 2005 România se afla pe locul 12 din 17 țări incluse în studiu, ca număr de muzee la 100.000 de locuitori și pe antepenultimul loc la capitolul „număr de vizitatori”.

În ceea ce privește diferențele regionale, în Nord și Centru se află cele mai multe muzee, în timp ce în Sud-Vest s-au înregistrat cei mai mulți vizitatori. Privitor la consumul cultural, cele mai vizitate sunt muzeele de istorie, etnografie și artă. Cele mai vizitate obiective culturale au fost cetățile, urmate de obiective arheologice și biserici.

Descarcă publicație

Descarcă publicație Descarcă publicație

Preview publicație