Revista Muzeelor

INCFC publică anual Revista Muzeelor, una din cele mai vechi publicații periodice în peisajul editorial și muzeal românesc a cărei apariție a fost continuă încă din 1964.

Call for papers

Revista Muzeelor nr. 1/2023 (termen limită 30 aprilie 2023)
Tema principală: Muzeele, sustenabilitatea și bunăstarea

Teme recurente, Recenzii și Articole de opinie

Detalii

0 publicații (Revista Muzeelor)

Sortează:

An: info

Revista Muzeelor, editată de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, își propune să devină publicația predilectă a specialiștilor care activează în cadrul muzeelor din România.

Primul număr al revistei a fost publicat în anul 1964, iar din 1974 până în 1989 a apărut împreună cu Revista Monumentelor Istorice, sub titlul „Revista Muzeelor și Monumentelor. Seria Muzee”. După anul 1990 a revenit la titulatura inițială. În paginile sale au publicat, de-a lungul timpului, personalități de marcă ale culturii românești, precum Constantin Daicoviciu, Radu Florescu, D. Panaitescu-Perpessicius, C. S. Nicolăescu-Plopșor și alții.

După o perioadă în care activitatea Revistei Muzeelor a fost sistată, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală a asumat începând cu anul 2014 editarea acestui periodic, aducând o schimbare a filosofiei în privința conținutului. Astfel, se urmărește ca revista să devină un reper în peisajul editorial și muzeal românesc, găzduind în primul rând articole științifice și dezbateri pe teme de actualitate în domeniul muzeal, pe lângă recenziile și cronicile de muzeu cu care revista și-a obișnuit deja publicul.

Adresa redacției
Bulevardul Unirii nr. 22,  Bucureşti
revistamuzeelor@culturadata.ro
www.facebook.com/RevistaMuzeelor