Studiu de satisfacţie al participanţilor la conferinţa Mastering the Music Business [2017]

2017

Studiul a avut ca obiective: identificarea profilului participantului la conferinţa Mastering the Music Business, evaluarea experienţei conferinţei şi a nivelului de satisfacţie a participanţilor şi evaluarea industriei muzicale româneşti.

Descriere

Conferinţa Mastering the Music Business este un eveniment anual care se adresează profesioniştilor din industria muzicală din România.

Printre temele abordate la prezentări au fost poveştile de succes ale unor artişti independenţi, metode de monetizare prin platforme online sau campanii publicitare care au inclus artiştii în cadrul metodelor de promovare. În programul conferinţei a existat şi o secţiune de ateliere în care au fost abordate teme practice despre cum se construieşte un plan de marketing, cum se realizează blogging-ul pentru artişti sau cum se gestionează prezenţa în social media. Conferinţa s-a încheiat cu o serie de showcases, în care artişti-surpriză şi-au prezentat produsele muzicale publicului participant.

Studiul a avut ca obiective: identificarea profilului participantului la conferinţa Mastering the Music Business, evaluarea experienţei conferinţei şi a nivelului de satisfacţie a participanţilor şi evaluarea industriei muzicale româneşti. Studiul se bazează pe analiza a 186 de chestionare completate de participanţi în perioada 10-11 iulie 2017. Chestionarele au fost distribuite participanţilor în momentul înregistrării şi au fost colectate de voluntarii INCFC.

Profilul participanţilor a inclus în mare măsură tineri cu o experienţă de peste trei ani, cu domeniul principal de activitate în industria muzicală, în mai mare măsură artişti şi persoane care lucrează independent. În activitatea acestora sunt implicate mai multe genuri de muzică, în special rock şi pop. Nivelul de satisfacţie privind participarea la conferinţă a fost unul ridicat, participanţii au apreciat pozitiv organizarea, invitaţii şi temele abordate de aceştia. În plus, aceştia au apreciat contribuţia pe care această conferinţă o aduce în dezvoltarea lor profesională şi în dezvoltarea industriei muzicale, în general.

Descarcă publicație

Descarcă publicație Descarcă publicație

Preview publicație