Sibiu – Capitală Culturală Europeană [2007]

2007

Descriere

În contextul demarării programului „Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007”, Centrul de Studii și Cercetări în Domeniul Culturii a efectuat un studiu în rândul deținătorilor de interese implicați.

În acest sens, a fost realizată o analiză a opiniei publice, o analiză a operatorilor economici și una a operatorilor culturali.

Studiul a urmărit obținerea unor rezultate cuantificabile ale obiectivelor programului, prin măsurarea unor indicatori economici, sociali și culturali, urmărirea performanței programului în timpul desfășurării sale și formularea unor recomandări pentru alte programe culturale.

Rezultatele indică o notorietate crescută a programului, o participare de aproximativ 5% din totalul populației României și un nivel ridicat de satisfacție față de evenimente. În ceea ce privește analiza operatorilor economici, firmele care au investit cel mai mult în perspectiva programului sunt din domeniile ospitalității, turismului și transportului de persoane. În final, din analiza operatorilor culturali a rezultat că aceștia au început pregătirile pentru program cu mai mult de un an înainte de începere, investind în special în îmbunătățirea spațiului și în creșterea numărului de angajați sau colaboratori.

Descarcă publicație

Descarcă publicație Descarcă publicație

Preview publicație