Cultura în Spațiul Public. Analiza Evenimentelor Culturale Desfășurate în București [2009]

2008

Descriere

Studiul privind evenimentele culturale desfășurate în București a pornit de la premisa dublului rol al acestora: de modelare a percepțiilor locuitorilor orașului în privința spațiului de liber acces și de conturare a unei mărci a orașului prin definirea unor atracții turistice prin prisma desfășurării de evenimente artistice.

Obiectivele de cercetare au constat în identificarea caracteristicilor spațiului public din punctul de vedere al spațiilor propriu-zise, dar și al distribuției geografice.

Datele au fost colectate de la instituții administrative precum Primăria Municipiului București, Metrorex, RATB, British Council, Institutul Polonez, Centrul Ceh.

Rezultatele sugerează o creștere semnificativă a prezenței artistice în spațiul public din București în perioada 2003-2007. Se remarcă o diferență între organizatorii privați, care preferă zonele centrale din București, și actorii publici și organizațiile non-guvernamentale, care organizează evenimente atât în zonele centrale, cât și în cartierele rezidențiale. Pe lângă acestea, datele sugerează o structură de tip centru-periferie în ceea ce privește organizarea de evenimente culturale în spațiul public. Materialul conține hărți și tabele cu evenimentele desfășurate în această perioadă.

Descarcă publicație

Descarcă publicație Descarcă publicație

Preview publicație