Cine? Ce? Cum? Când? Analiza Ofertei Culturale din București [2010]

2010

Descriere

Studiul „Cine? Ce? Cum? Când? Analiza ofertei culturale din București” a urmărit conturarea unei imagini de ansamblu cu privire la actorii culturali, zonele, perioadele și metodele prin care se desfășoară evenimentele / proiectele culturale în București.

Atenția s-a concentrat asupra activității culturale derulate de asociațiile culturale în București, în anul 2009, cu scopul realizării unui profil al evenimentelor organizate.

Datele disponibile sugerează faptul că evenimentele din categoria concertelor, spectacolelor sau proiecțiilor și cele din categoria festivalurilor sau târgurilor au fost cele mai întâlnite. Legat de domeniul cultural, evenimentele muzicale sunt preponderente, fiind urmate de cele aparținând artelor vizuale, iar domeniul cultural cel mai slab reprezentat în cadrul diferitelor evenimente a fost cel al arhitecturii și urbanismului.

Majoritatea evenimentelor culturale din București au avut loc în spații închise. Evenimentele în aer liber s-au desfășurat în parcuri, piețe, zone pietonale, stadioane, străzi etc. Din punctul de vedere al perioadei de desfășurare, din totalul evenimentelor din București cele mai multe au avut loc primăvara. În schimb, activitatea fundațiilor sau asociațiilor a fost mai uniform distribuită de-a lungul anului.

Descarcă publicație

Descarcă publicație Descarcă publicație

Preview publicație