Lansare Caietele Culturadata vol.1 / 2016, vol.1 / 2017 și Cartea Albă pentru activarea potențialului economic al sectoarelor culturale și creative din România

11 aprilie 2017

  • Evenimente
  • Lansare de studiu

11 aprilie 2017

Foaierul Aulei Ministerului Culturii (Bd. Unirii, nr. 22, corp B, et. 1, sector 3, București).

Descriere

Marți, 11 aprilie, ora 11:00, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală a lansat Revista Caietele Culturadata vol. 1 / 2016 și vol. 1 / 2017 și Cartea Albă pentru activarea potențialului economic al sectoarelor culturale și creative din România.

Evenimentul a avut loc în Foaierul Aulei Ministerului Culturii (Bd. Unirii, nr. 22, corp B, et. 1, sector 3, București).

Studiile cuprinse în cele trei volume au reprezentat subiectele de dezbatere pentru cea de-a doua parte a evenimentului, sesiunea științifică, organizată sub egida „Culturadata”, la care au participat personalități ale lumii culturale, precum și reprezentanți ai mediului academic și de cercetare.

Revista „Caietele Culturadata”, un concept inedit în peisajul cultural din România, reunește o serie de studii și analize diverse pe teme de cercetare specifice culturii. În același timp, revista își propune să constituie un punct de reper pentru specialiștii din mediul cultural și academic. Caietele Culturadata lansează astfel seria bilingvă (română/engleză) a studiilor și analizelor pe teme culturale abordate într-o manieră interdisciplinară.

„Cartea Albă” își propune să reunească sub conceptul mai larg al Sectoarelor Culturale și Creative domenii care sunt tradițional orientate spre piață și, în consecință, predispuse să genereze dezvoltare economică, dar și cele mai puțin orientate spre piață care au însă un rol mai puternic din perspectivă socială. Astfel, studiul propune un model ce conține trei tipuri de sectoare ce reunesc 11 subdomenii.

Evenimentul a reprezentat o continuare a demersului INCFC de a contribui la dezvoltarea domeniului cultural prin manifestarea unei preocupări constante pentru profesionalizarea în cadrul acestuia.

Detalii

Descarcă volumele

Dată și locație

Despre eveniment

  • Dată: 11 aprilie 2017
  • Locație: Foaierul Aulei Ministerului Culturii (Bd. Unirii, nr. 22, corp B, et. 1, sector 3, București).

Galerie video

Mai multe videoclipuri

11 aprilie 2017

Foaierul Aulei Ministerului Culturii (Bd. Unirii, nr. 22, corp B, et. 1, sector 3, București).