22 decembrie 2021

Indicatorii UNESCO Culture | 2030: Kick-off workshop pentru România

Evenimentul online a avut loc în data de 6 decembrie 2021.

  • Noutati

În data de 6 decembrie 2021, a avut loc primul workshop pentru România în vederea implementării proiectului-pilot Indicatorii UNESCO Culture | 2030. Evenimentul online a fost organizat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC), alături de partenerii din proiect: Ministerul Culturii, Primăria Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean.

Workshop-ul a fost structurat în două sesiuni, în cadrul cărora participanții au fost introduși în metodologia indicatorilor UNESCO Culture|2030 și au primit îndrumări cu privire la colectarea datelor, precum și la punerea în aplicare la nivel național și local. Sesiunile de lucru au avut loc online, prin intermediul platformei Zoom, acolo unde participanții au fost invitați să ia parte la un exercițiu de analiză și cartografiere a datelor, să efectueze o analiză preliminară a politicilor și să elaboreze un plan de lucru care va fi validat și utilizat pentru implementarea proiectului.

Pentru a consulta agenda workshop-ului și lista completă a participanților și invitaților, click aici

_______________________

Scopul Indicatorilor UNESCO Culture | 2030 este de a măsura și de a monitoriza progresele înregistrate în ceea ce privește contribuția favorabilă a culturii la punerea în aplicare la nivel național și local a obiectivelor și țintelor Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă.

Prin consolidarea vizibilității transversale a culturii în cadrul Agendei 2030Indicatorii UNESCO Culture | 2030 vor contribui la construirea unei narative coerente și puternice privind cultura și dezvoltarea, care să se bazeze pe dovezi statistice, venind în sprijinul factorilor de decizie.

 


Galerie foto