Barometrul de Consum Cultural 2005. Infrastructura de distribuție, nevoi culturale și consumul de bunuri / servicii culturale
2005

Descriere
Barometrul de Consum Cultural 2005 a avut ca bază un sondaj reprezentativ național pentru populația de peste 15 ani, însumând 1636 de persoane. Obiectivele studiului au fost realizarea unei cartografii a consumului cultural din punctul de vedere al infrastructurii și al comportamentelor de consum.
Centrul de Studii și Cercetări în Domeniul Culturii și-a propus un demers de durată mai lungă care presupune repetarea anuală a Barometrului, pentru obținerea unei imagini coerente în ceea ce privește consumul de cultură din România.
Obiectivele specifice ale studiului au vizat măsurarea nivelului de dezvoltare a infrastructurii de consum cultural, a gradului de participare la activități culturale și a nevoilor populației în acest sens.
Rezultatele indică o „profesionalizare” a culturii scrise, fiind preferate cărțile de specialitate, lărgirea accesului la internet și un consum ridicat de radio și televiziune. De asemenea, diferențele dintre rural și urban nu sunt foarte mari în ceea ce privește preferințele pentru filme, muzică și cultură scrisă.
Preview publicație
Publicații asemănătoare
![Audiența Muzeului Național al Țăranului Român [2014]](https://www.culturadata.ro/wp-content/uploads/2014/11/2014_audientaMNTR_Mock-150x150.jpg)
- Rapoarte de cercetare
Audiența Muzeului Național al Țăranului Român [2014]
2014

- Rapoarte de cercetare
Tendințe ale consumului cultural în pandemie – ediția II
2021

- Rapoarte de cercetare, Volume
Barometrul de Consum Cultural 2012. Cultura și noile tehnologii, între sedentarism și activism cultural
2012