16 decembrie 2019

Ultima întâlnire a partenerilor proiectului european Heritart

Ultima întâlnire a partenerilor Heritart, un proiect cultural inedit aflat sub umbrela programului Europa creativă, a avut loc la Roma, în perioada 9-11 decembrie 2019.

  • Noutati

Ultima întâlnire a partenerilor Heritart, un proiect cultural inedit aflat sub umbrela programului Europa creativă, a avut loc la Roma, în perioada 9-11 decembrie 2019.

Pe Via dei Barbieri, în Clusterul de artă contemporană, partenerii – I Borghi SRL, Teatrul Național din Split și Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală – au făcut un scurt parcurs al proiectului, au trecut în revistă rezultatele, punctele forte și aspectele mai puțin reușite ale acestuia, subliniind importanța și actualitatea promovării patrimonial cultural imobil, respectiv a siturilor arheologice, prin intermediul artelor spectacolului.

Pentru un feedback cât mai obiectiv în privința impactului și a rezultatelor proiectului, au fost invitați la întâlnire studenți ai facultăților vocaționale din Roma, care au făcut propuneri de promovare și creștere a vizibilității proiectului pe website-uri dedicate.

Interesul pentru patrimoniul cultural este o prioritate națională atât pentru coordonatorul proiectului, cât și pentru partenerii acestuia. La închiderea proiectului, partenerii Heritart au considerat că aceasta a fost doar o primă etapă în pregătirea unor inițiative mult mai ambițioase: un proiect Heritart II, mult mai structurat și mai provocator, adresat deopotrivă publicului larg, profesioniștilor din domeniul culturii, celor din domeniul patrimoniului național, tuturor artiștilor care promovează prin diverse expresii artistice cultura și schimbul de idei la nivel național și european.


Galerie foto