6 noiembrie 2018

Heritart

Finanțat prin programul "Europa Creativă", proiectul cultural interdisciplinar HERITART reunește experţi români, croaţi și italieni, specialişti în producţie artistică, în cercetare culturală şi în artele spectacolului.

  • Proiecte

Partener

Partener

HERITART este un proiect european recunoscut pentru creativitatea cu care pune siturile arheologice în slujba performanţelor artistice şi pentru succesul în creşterea unei noi generaţii de public care respectă şi recunoaste patrimoniul ca valoare intrisecă a culturii comune europene.

Finanțat prin programul „Europa Creativă”, proiectul cultural interdisciplinar HERITART reunește experţi români, croaţi și italieni, specialişti în producţie artistică, în cercetare culturală şi în artele spectacolului. Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală este membru al rețelei HERITART, alături de Teatrul Naţional Croat Split (Croaţia) și I Borghi SRL (Italia).

Ideea creativă a proiectului servește, pe de o parte drept factor de revitalizare a siturilor de patrimoniu în Europa şi concomitent aduce spectacole de artă teatrală şi public spectator în aceste situri de patrimoniu cultural. Festivalul HERITART aduce un aer proaspăt în prezentarea acestor spaţii şi în crearea unui nou curent de interes pentru monumentele de patrimoniu. Aceste aspecte se vor dezvolta prin mijloace noi şi atractive de comunicare şi producţie, în care cartografierea video va fi punctul de întâlnire al străvechiului cu noile tehnologii.