Cifre de consum cultural acasă la Brâncuși. O percepție asupra ofertei culturale din județul Gorj

2018

Studiul a avut la bază un sondaj de opinie pe diverse teme legate de cultură și și-a propus analiza consumului și a practicilor culturale în rândul populației județului Gorj și analiza profilelor de beneficiari și non-beneficiari ai activităților culturale organizate de instituțiile din județ.

Descriere

Publicația contine pe de o parte un studiul de consum cultural în județul Gorj și o analiză de tip focus-grup realizate de INCFC în anul 2017 la solicitarea Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Studiul a avut la bază un sondaj de opinie pe diverse teme legate de cultură și și-a propus analiza consumului și a practicilor culturale în rândul populației județului Gorj și analiza profilelor de beneficiari și non-beneficiari ai activităților culturale organizate de instituțiile din județ. Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 27 septembrie-28 octombrie, iar volumul eșantionului a fost de 1.064 de persoane, cu o marjă de eroare de maximum +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Eșantionul a fost construit în concordanță cu o stratificare bistadială.

Din punctul de vedere al autoidentificării (sub)naționale, majoritatea populației din județul Gorj consideră importante identitățile locale, județene și naționale și într-o mai mică măsură identitatea asociată regiunii istorice (Oltenia). În același timp, pentru trei sferturi dintre respondenți, identitatea culturală a județului este definită prin Constantin Brâncuși și operele sale.

Instituțiile de cultură care se disting în topul preferințelor respondenților la nivelul orașului Târgu Jiu sunt Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” (16%), Palatul Copiilor (14%) și Cinematograful din Shopping City (13%).


Explorează interactiv rezultatele pe:

Despre

Coordonatori

  • dr. Carmen Croitoru, dr. Anda Becuț

Autori

  • Ioana Ceobanu, George Matu, Bogdan Pălici

Editura

  • Editura Universitara, București, 2018
  • Editura Universul Academic, Bârlad, 2018
  • ISBN 978-606-94566-9-9
  • ISBN 978-606-28-0747-4

Descarcă publicație

Descarcă publicație Descarcă publicație

Preview publicație