Profesia de intermediar în domeniul artelor – La granița dintre artă și comerț

2020

Studiul „Profesia de intermediar în domeniul artelor. La granița dintre artă și comerț” se adresează, în special, stakeholder-ilor, profesioniștilor și studenților din domeniul artelor.

Descriere

Începutul poveștii acestei lansări sună cam așa:
În 2018 am pus bazele unei colaborări inedite între Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală și Departamentul de Studii și Statistici Prospective (DEPS) din cadrul Ministerului Culturii din Franța. (…) După câteva întâlniri s-a conturat foarte repede ideea unei cooperări și a unui schimb de bune practici, mai ales, pe teme și subiecte de interes comun. (…) Între alte activități desfășurate cu prilejul acestui parteneriat, a apărut și ideea de a traduce diverse studii care ar fi putut suscita atenția profesioniștilor din domeniu. – conf. univ. dr. Carmen Croitoru, Director General INCFC, în Argument, „Profesia de intermediar în domeniul artelor. La granița dintre artă și comerț”.

De aici și până la evenimentul de lansare a studiului INCFC, Vitalitatea culturală a orașelor din România, în limba franceză, organizat în cadrul Sezonului România – Franța 2019, nu a mai fost decât un pas, iar acum ne pregătim să-l facem pe următorul.
Studiul Profesia de intermediar în domeniul artelor. La granița dintre artă și comerț are un caracter tehnic și conține anumite elemente noi legate de o categorie de profesii culturale care încă nu există pe piața muncii din România.

 

Despre

Autori

  • Wenceslas Lizé, Delphine Naudier, Olivier Roueff

Traducere și adaptare de specialitate

  • Carmen Croitoru

Traducere

  • Daniela Șerban

Editura

  • Universitaria, Universul Academic, 2020
  • București, 2020
  • ISBN 978-606-14-1647-9, ISBN 978-606-9062-20-3

Descarcă publicație

Descarcă publicație Descarcă publicație

Preview publicație