Audiența Muzeului Național al Țăranului Român [2014]

2014

Studiu extins ale cărui rezultate trasează modele comportamentale și tendințe de vizitare, care pot servi ca puncte de referință curatorilor sau decidenților din cadrul instituției muzeale.

Descriere

Audiența Muzeului Național al Țăranului Român (MȚR) este un studiu extins ale cărui rezultate trasează modele comportamentale și tendințe de vizitare, care pot servi ca puncte de referință curatorilor sau decidenților din cadrul instituției muzeale.

Datele culese răspund unor întrebări care însoțesc permanent planificarea expozițiilor și organizarea unităților muzeale, conform principiilor și particularităților de creștere și dezvoltare a vizibilității patrimoniului național cultural.

Metodele de cercetare folosite – Time&Tracking, observația, interviul semistructurat și chestionarul autoaplicat – reflectă nevoile de vizitare ale persoanelor de diferite vârste și naționalități. Studiul evaluează interacțiunea cu spațiul, conținutul și exponatele atât pentru vizitatorii români, cât și pentru vizitatorii străini.

Materialul este valoros pentru cercetarea sociologică prin natura concluziilor despre factorii obiectivi care influențează vizitele la MȚR și intenția de revenire, despre elementele care atrag cei mai mulți vizitatori și aspectele care stârnesc cel mai puțin interes, precum și despre îmbunătățirile care se pot aduce pentru o audiență mai diversificată.

Descarcă publicație

Descarcă publicație Descarcă publicație

Preview publicație