Vitalitatea Culturală a Orașelor din România – ediția 2016

2016

Studiul cuprinde atât un top de vitalitate culturală (în funcție de indicele final de vitalitate) pentru perioada 2010-2015 cu focus pe primele 15 orașe.

Descriere

Analiza ediției din 2016 a fost realizată pe date colectate pentru cinci categorii de indicatori, pe perioada 2010-2015 la nivelul a 46 de orașe, pe care le considerăm principalii poli de dezvoltare culturală/ cu potențial de dezvoltare culturală, cu excepția municipiului București care nu a fost inclus în analiză datorită caracterului aparte al nivelului de dotări și servicii culturale care domină restul orașelor din punct de vedere al vitalității culturale.

Studiul cuprinde atât un top de vitalitate culturală (în funcție de indicele final de vitalitate) pentru perioada 2010-2015 cu focus pe primele 15 orașe, dar și ierarhii separate pe fiecare categorie de indicatori – infrastructură culturală, participare culturală, cheltuieli bugetare alocate sectorului cultural, resurse umane specializate și industrii creative.

În topul de vitalitate culturală sunt și apariții de orașe cu o evoluție spectaculoasă, fiind cazuri în care propulsarea în top s-a realizat datorită unei anumite categorii de indicatori mai degrabă decât unui tablou general cu elemnete puternice de vitalitate. Este cazul unor orașe precum Craiova, Satu Mare, Târgu Jiu, Bistrița, Sfântu Gheorghe.

Studiul a fost publicat în CAIETELE CULTURADATA – Volumul 1/2017, Coordonatori: Carmen Croitoru, Anda Becuț, ISSN 2537 – 5121, ISSN-L 2537 – 5121, Editura Pro Universitaria, 2017


Explorează interactiv rezultatele pe:

Descarcă publicație

Descarcă publicație Descarcă publicație

Preview publicație