15 aprilie 2019

Prima reuniune din cadrul programului de cooperare dintre INCFC și DEPS

  • Noutati

În perioada 10-12 Aprilie 2019 a avut loc prima reuniune din cadrul programul de cooperare dintre INCFC și DEPS (Département des études de la prospective et des statistiques) pe tema studiilor, cercetărilor și statisticilor culturale ca parte din Sezonul România-Franța 2019.

Din delegația INCFC, condusă de Directorul General al INCFC, Carmen Croitoru, au făcut parte: Anda Becuț Marinescu (Șef Serviciu Cercetare), Iulian Oană (cercetător), Bogdan Pălici (coordonator publicații) și Manuele Debrinay-Rizos (consultant). Din partea DEPS au participat: Loup Wolff (Șef de Departament), Laure Turner (Șef adjunct de Departament), Jean-Cedric Delvanquiere (Responsabil cu studiile), Yann Nicolas, Wided Merchaoui, Edwige Millery, Jacqueline Eidelman, Josephine Dezellus, Jasmina Stevanovic, Lucile Zizi și François Mairesse.

În cadrul vizitei de lucru s-a realizat un schimb de experiență cu tematică metodologică între experții francezi și români, s-au discutat punctele comune și diferențele din practica cercetării în domeniul culturii din cele două țări și s-au schițat viitoare proiecte de cercetare în parteneriat româno-francez. Printre temele discutate menționăm problematica inserției profesionale a tinerilor absolvenți de învățământ superior în domeniul culturii, perspectivele analizei teritoriale ale culturii (atlasul cultural din Franța versus Vitalitatea culturală a orașelor în România, provocările cercetării patrimoniului cultural național și analiza formelor de finanțare participativă.

Programul de cooperare dintre INCFC și DEPS pe tema studiilor, cercetărilor și statisticilor culturale ca parte din Sezonul România-Franța 2019 va continua la București în luna iulie când cercetătorii români vor primi vizita colegilor francezi pentru aprofundarea dezbaterilor metodologice.