ONG cultural 1.0 – Platforma de dialog interinstituțional

30 iunie 2015

Platforma de dialog interinstituțional

  • Evenimente

30 iunie 2015

Foaierul Ministerului Culturii, etajul I, Bulevardul Unirii, nr 22

Descriere

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală a organizat marți, 30 iunie 2015, în Foaierul Aulei Ministerului Culturii, întâlnirea de lucru ONG cultural 1.0 dedicată sectorului cultural independent.

ONG cultural 1.0 a facilitat legătura dintre societatea civilă și autoritatea publică, fiind adresată reprezentanților sectorului independent, recunoscut ca laboratorul cel mai activ în materie de creație care impulsionează domeniul culturii. Această sesiune de lucru va aborda următoarele teme: nevoi legislative, propuneri de reactualizare a Strategiei Sectoriale în Domeniul Culturii și Patrimoniului Național 2014-2020, nevoi de formare profesională.

Evenimentul și-a propus să creeze o platformă de dezbatere interinstituțională în vederea identificării percepțiilor cu privire la politicile publice și strategiile sectorului cultural, precum și a reglementărilor necesare zonei independente. Au participat peste 100 de profesioniști care activează în zona culturală independentă și care va influențează dezvoltarea pe termen lung a sistemului.

Programul a cuprins șase focus-grupuri pe sectoare de activitate: patrimoniu cultural, artele spectacolului, cultură scrisă, arte vizuale și industrii creative, educație culturală și nevoi de formare ale ONG-urilor culturale, precum și sesiuni generale deschise tuturor reprezentanților ONG-urilor culturale.

ONG cultural 1.0 este prima întâlnire dintr-o serie care va deveni periodică și de pe urma căreia întregul domeniu cultural are de profitat. Este momentul să recunoaștem că există o fractură de comunicare între autoritatea reglementatoare și cei care din vocație și pasiune și-au asumat sarcina dificilă de a suplini oferta publică.” – Carmen Croitoru, Director general INCFC.

Detalii

Invitați

 
  • Carmen Croitoru
  • Dragoș Adrian Neagu
  • Raluca Iacob-Pop
  • Irina Cios

Înscriere

Despre eveniment

  • Dată: 30 iunie 2015
  • Locație: Foaierul Ministerului Culturii, etajul I, Bulevardul Unirii, nr 22

Dacă doriți să participați la acest eveniment, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail care să conțină formularul de înregistrare completat, optând pentru un singur focus-grup, pe adresa: office@culturadata.ro.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la numărul de telefon: 0763 618 063.

30 iunie 2015

Foaierul Ministerului Culturii, etajul I, Bulevardul Unirii, nr 22