Mastering the Music Business – Ediția a III-a

20-22 martie 2018

  • Evenimente

20-22 martie 2018

Ministerul Culturii, Sala Aula

Descriere

Mastering the Music Business este prima conferință dedicată artiştilor independenţi, dar şi echipelor acestora: manageri, agenţi de booking, agenţi de PR, tour manageri etc.

Ediția din 2018 a continuat să aducă participanților numeroase oportunități de relaționare cu profesioniștii din industria muzicală și din industriile adiacente, care au prezentat idei și tehnologii noi, dar și povești de succes, în primele două zile ale conferinței.

Din subiectele ediției de anul acesta nu au lipsit temele legate de distribuția online și streaming, dezbateri pe tema managementului artistic, întâlniri cu reprezentanți ai principalelor societăți de gestiune colectivă, povești de succes ale artiștilor din toate generațiile. Au avut loc și showcase-uri ale unor trupe românești și internaționale aflate la început de drum sau care au dorit să-și prezinte noile show-uri live în fața unui auditoriu format din profesioniști ai industiei muzicale și nu numai.

La ediția de anul acesta au participat aproximativ 80 de speakeri, între care 25 sunt invitați din străinătate. Discursul de deschidere pentru cea de-a III-a ediție a conferinței a fost susținut de Tudor Chirilă, solistul trupei Vama, producător, compozitor și actor.

Urmare a succesului repurtat, la ediția din 2017, de prezentarea susținută de Carmen Croitoru (Director General) și Anda Becuț Marinescu (Director de Cercetare) – INCFC, în 2018 participanții la conferință au beneficiat de o prezentare cu o temă foarte actuală – referitoare la obiceiurile de consum muzical în online. Cu ocazia Conferinței Mastering the Music Business, INCFC a lansat participanților invitația de a contribui cu informații în cadrul unui proiect pilot de cercetare ce își propune dezvoltarea unor indicatori statistici și a unor măsurători periodice dedicate industriei muzicale.

Prin intermediul acestui parteneriat și prin coorganizarea celei de-a treia ediții a conferinței MMB, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală susține promovarea industriilor creative, venind astfel în sprijinul artiștilor independenți.

Detalii

Obiectivele conferinței:

  • Creșterea mobilității artiștilor în spațiul european – prezentări și paneluri dedicate acestei teme, artiști care vor performa live în fața participanților la conferință;
  • Cooperare transfrontalieră – conferința pune în contact profesioniști români și din spațiul international;
  • Informare despre cele mai noi tendințe și tehnologii în ceea ce privește producția muzicală dar și în materie de marketing și vanzari în era digital.

Dată și locație

Despre eveniment

  • Dată: 20-22 martie 2018
  • Locație: Ministerul Culturii, Sala Aula

20-22 martie 2018

Ministerul Culturii, Sala Aula