Lansare „Patrimoniu pentru următorul secol”

12 decembrie 2018

Proiectul „Patrimoniu pentru următorul secol” este finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul programului de proiecte, manifestări și acțiuni dedicate Centenarului Marii Uniri (1918-2018) și al Primului Război Mondial,

  • Evenimente

12 decembrie 2018

The ARK București, Strada Uranus , nr. 150.

Descriere

Miercuri, 12 decembrie 2018, a fost lansat proiectul cultural Patrimoniu pentru următorul secol, eveniment organizat de Institutul Național pentru Cercetare şi Formare Culturală la The Ark, în prezența a peste 80 de participanți.
 
Proiectul este menit să atragă atenția asupra unei resurse pentru dezvoltare pe nedrept ignorată: patrimoniul național. Adresat în special tinerilor, proiectul pune accent pe grija față de monumentele de patrimoniu, aducând pe agenda publică atitudinea față de vandalizarea clădirilor cu semnificație istorică și ideea de implicare.
 
Inițiativa INCFC a debutat cu un studiu de cercetare care a investigat atitudinea liceenilor față de componentele patrimoniului cultural. Pe baza rezultatelor acestuia, s-a construit o campanie de conștientizare la nivel național, care pune în prim-plan instrumente digitale de educație non-formală cu ecou în rândul tinerilor.
 
Platforma web patrimoniu100.ro oferă un manual interactiv și acces la informații privind diverse obiective de patrimoniu. O altă componentă a proiectului este aplicația digitală pentru dispozitive mobile Patrimoniu100 (disponibilă pentru iOS și în Google Play Store) care folosește realitatea augmentată și geolocația.
 
Pe lângă instrumentele digitale, proiectul a generat și o serie de mini-documentare, semnate de regizorul Ileana Szasz, care tratează modul în care comunitățile locale au influențat pozitiv sau negativ starea unor monumente istorice de pe întreg cuprinsul României.
 
Proiectul „Patrimoniu pentru următorul secol” a fost finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul programului de proiecte, manifestări și acțiuni dedicate Centenarului Marii Uniri (1918-2018) și al Primului Război Mondial, cu sprijinul inspectoratelor școlare județene și al instituțiilor de învățământ implicate în proiect.

Detalii

Înscriere

Despre eveniment

  • Dată: 12 decembrie 2018
  • Locație: The ARK București, Strada Uranus , nr. 150.

Galerie video

Mai multe videoclipuri

12 decembrie 2018

The ARK București, Strada Uranus , nr. 150.