Conferinţa Naţională a Managerilor Culturali – Ediţia a IV-a
28 și 29 octombrie 2017
Focus: Problemele cadrului legislativ și Problemele generale legate de managementul instituțiilor publice
28 și 29 octombrie 2017
Biblioteca Națională a României din București – Sala Symposium (Bdul. Unirii 22)
Descriere
Conferința Națională a Managerilor Culturali – ediția a IV-a, organizată de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, a avut loc în zilele de 28 și 29 octombrie, la Biblioteca Națională a României din București – Sala Symposium (Bdul. Unirii 22), în parteneriat cu Festivalul Național de Teatru / UNITER și Biblioteca Națională a României, în cadrul Festivalului Național de Teatru. Conferinţa se desfăşoară sub egida ENCATC – European network on cultural management and policy, cea mai importantă rețea de management și politici culturale din Europa.
Platformă de dezbateri și dialog, conferința a devenit într-un timp foarte scurt cea mai importantă reuniune a managerilor din instituțiile publice de cultură, a antreprenorilor culturali din mediul independent din România, a experților în management cultural, precum și a reprezentanților autorităților finanțatoare. Tema acestei ediții este „Problemele cadrului legislativ și Problemele generale legate de managementul instituțiilor publice”.
Pentru a doua oară consecutiv, evenimentul a găzduit trei invitați internaționali, reprezentanți ai unor entități de renume în domeniu: Prof. Manuèle DEBRINAY-RIZOS, Vice-președinte ENCATC – European network in cultural management and policy, Prof. Camille JUTANT, Directorul Masterului DPACI (Développement de projets artistiques et culturels internationaux) al l’ICOM (Universitatea Lyon II) și Prof. Lluís BONET AGUSTÍ (Facultat d’Economia i Empresa – Universitatea din Barcelona) profesor titular de economie aplicată și coordonator al programului de doctorat „Management Cultural și de Patrimoniu” și director al Masterului de „Management Cultural”.
În cadrul celei de-a IV-a ediții, participanții au abordat tematici de importanță majoră pentru organizațiile publice și private, inclusiv aspecte legislative, în discuții moderate de experți la nivel național și internațional. Astfel, ei au comunicat direct preocupările și recomandările referitoare la situația actuală a domeniului cultural și au beneficiat de expertiza invitaților internaționali.
Programul a cuprins sesiuni generale dedicate organizațiilor publice sau private, dar și dezbateri cu privire la statutul managerului cultural astăzi și nevoile de reglementare. Aplicarea managementului generează performanțe notabile în domeniul cultural, de aceea cercetarea și dezbaterile despre sistemul de management și a influenței acestuia asupra activității operatorilor culturali devin o necesitate.
Aplicarea managementului ca știință generează performanțe notabile în domeniul cultural, de aceea cercetarea și dezbaterile despre sistemul de management și a influenței acestuia asupra activității operatorilor culturali devin o necesitate.
Dată și locație
Despre eveniment
- Dată: 28 și 29 octombrie 2017
- Locație: Biblioteca Națională a României din București – Sala Symposium (Bdul. Unirii 22)
28 și 29 octombrie 2017
Biblioteca Națională a României din București – Sala Symposium (Bdul. Unirii 22)