5 aprilie 2018

Call for Papers Revista Muzeelor nr. 1 / 2019

  • Noutati

Redacția Revistei Muzeelor are plăcerea de a vă anunța că Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală pregătește următorul număr al Revistei Muzeelor.

Publicația este o platformă de dezbateri pentru muzeologie, adaptată noilor tendințe în domeniu, numărul din acest an fiind dedicat tematicilor:

Muzeele ca platforme culturale: viitorul tradiției
Având un loc foarte important în contactul dintre public și patrimoniu, muzeele sunt considerate cele mai veridice surse de informație în acest sens. Ne interesează documentarea unor procese de reinventare a instituțiilor muzeale, de transformare în huburi culturale și platforme de dialog și, mai ales, vrem să înțelegem cum aleg să expună și cum traduc tradițiile, făcându-le accesibile unui public cât mai larg, aflat în continuă schimbare în societatea contemporană.

Studii de audiență și profiluri de vizitatori
Muzeul modern devine tot mai mult un spațiu de contact și comunicare reciprocă. Vrem să vedem cum muzeele studiază comportamentul vizitatorilor pentru a înțelege tendințele de vizitare și modelele comportamentale ale publicului, aspecte care servesc ca puncte de referință pentru manageri și curatori și pot contribui permanent la planificarea expozițiilor și organizarea unităților muzeale.

Ca și la precedentele apariții, pentru a asigura cel mai ridicat nivel de calitate al materialelor publicate, articolele se vor conforma unui set bine definit de norme de editare și vor fi supuse procesului de peer review.

Lansăm invitația către toți specialiștii din domeniul muzeal și din domeniile conexe de a trimite articole originale și inedite pe cele două teme propuse pe adresa redacției, revistamuzeelor@culturadata.ro, până pe data de 15 septembrie 2019. Menționăm că autorii celor mai bune 10 articole selectate vor fi remunerați cu o sumă brută de 1.400 de lei / articol.

Pentru detalii privind normele de editare, vă rugăm să accesați: http://www.culturadata.ro/categorie-publicatii/revista-muzeelor/.

Revista Muzeelor este indexată în baza de date de reviste internaționale EBSCO, care este una dintre cele mai importante baze științifice la nivel internațional, având colaborări cu peste 14.000 de edituri din lume, un conținut de 250.000 de publicații și o rată a căutărilor în cadrul ei de peste 186 de milioane de ori pe zi.

Vă mulțumim!
Redacția Revistei Muzeelor