29 martie 2022

Call for Papers Revista Muzeelor nr.1/2022

Tematicile acestui număr sunt: Muzeele și societatea civilă, Muzeele și puterea lor de a se reinventa, Muzeul și leadership-ul, Muzeele și noile tehnologii

  • Noutati
  • Call for papers
  • Revista Muzeelor

Redacția Revistei Muzeelor are plăcerea de a vă anunța că Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală pregătește următorul număr al publicației.

Revista Muzeelor este o platformă de dezbateri pentru muzeologie, adaptată noilor tendințe în domeniu, numărul 1/2022 fiind dedicat temei generale În ce constă forța muzeelor?.

Ultimii doi ani au adus schimbări majore pe toate palierele societății și implicit în domeniul culturii. Instituțiile muzeale au dat dovadă de resurse (uneori neanticipate) în eforturile de adaptare la noul context generat de pandemie. Așadar, e necesar să examinăm în ce a constat puterea instituțiilor muzeale de a păstra legătura cu publicul, de a evolua și a-și regăsi misiunea.

Prin urmare, în interiorul acestei teme generale, se pot discuta următoarele subteme:

  • Muzeele și societatea civilă
  • Muzeele și puterea lor de a se reinventa
  • Muzeul și leadership-ul
  • Muzeele și noile tehnologii

Redacția Revistei Muzeelor încurajează autorii să exploreze într-o manieră originală potențialul temelor alese. De asemenea, sunt binevenite contribuții originale și pe alte teme decât cele menționate mai sus, în măsura în care abordează subiecte din domeniul instituțiilor muzeale.

Lansăm invitația către toți specialiștii din domeniul muzeal și din domeniile conexe de a trimite articole originale și inedite pe adresa redacției, revistamuzeelor@culturadata.ro, până pe data de 15 iulie 2022 (Nr 1/2022). Menționăm că autorii celor mai bune 10 articole selectate vor fi remunerați cu o sumă brută de 1.400 de lei / articol.

Articolele vor fi supuse, ca de obicei, unui proces de evaluare și selecție independent.