12 iunie 2019

Atelier de formare dedicat dezvoltării de public în cadrul Heritart

  • Noutati

Proiectul Heritart a încheiat setul de ateliere de formare dedicate profesioniștilor și celor interesați să desfășoare proiecte de promovare a patrimoniului cultural prin intermediul artelor spectacolului.

Primul atelier a fost dedicat Relațiilor Instituționale și a avut loc la Roma, în aprilie 2019. Partenerii italieni organizează cea de-a doua ediție a Festivalului Heritart de la Ostia Romana, la începutul lunii iulie 2019 și sunt interesați de modul de cooperare dintre instituțiile de profil care, în mod firesc, sunt implicate în buna implementare a unor astfel de evenimente.

Cel de-al doilea atelier s-a desfășurat în Croația, având ca partener Teatrul Național din Split, și s-a adresat tehnicienilor de scenă prin cursurile de Light design – iluminat arhitectural și Management scenotehnic. Au fost discutate impedimentele și soluțiile scenotehnice care sunt cerute de organizarea unor evenimente atât de speciale în ariile protejate ale patrimoniului cultural.

În perioada 29 mai și 1 iunie 2019, s-a desfășurat la sediul INCFC, atelierul de formare dedicat dezvoltării de public, la care au participat profesioniști din domeniul conservării și restaurării patrimoniului cultural, reprezentanți ai partenerilor din Italia și Croația. În lunile iulie și august, conform activităților proiectului, cele două țări partenere vor organiza Festivalul Heritart și Festivalul de vară de la Split, în spațiile atât de vizitate de turiști, Ostia Romana și Palatul lui Dioclețian.

 


Galerie foto