17 noiembrie 2018

A doua reuniune internațională a partenerilor din proiectul european Heritart

  • Noutati
  • heritart
În perioada 14-16 noiembrie 2018 a avut loc a doua reuniune internațională a partenerilor din proiectul european Heritart. Evenimentul s-a desfășurat la București, fiind găzduit de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturala (INCFC).

Cu această ocazie au fost trecute în revistă realizările de până acum și a fost agreat un plan de comunicare eficient și dedicat promovării ideii central a acestui proiect: realizarea unei rețele internaționale care să promoveze realizarea de spectacole artistice în situri arheologice.

Ideea creativă a proiectului servește, pe de o parte drept factor de revitalizare a siturilor de patrimoniu în Europa şi concomitent aduce spectacole de artă teatrală şi public spectator în aceste situri de patrimoniu cultural. Iată un mod inovativ – aer proaspăt pentru prezentarea acestor spaţii şi pentru crearea unui nou curent de interes pentru monumentele de patrimoniu – festivalul HERITART. Acesta se va dezvolta prin mijloace noi şi atractive de comunicare şi producţie, între care cartografierea video va fi punctul de întâlnire al străvechiului cu noile tehnologii.

Galerie foto