16 februarie 2018

Secțiunea „Vitalitatea culturala a orașelor” pe Culturadata Interactiv

  • Noutati

INCFC a lansat o nouă secțiune pe platforma Culturadata/Interactiv: Vitalitatea culturala a orașelor

Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală a lansat astăzi o nouă secţiune interactivă de indicatori, pe platforma on-line Culturadata.ro/interactiv.

Vitalitatea culturală a oraşelor vorbeşte despre potenţialul cultural al comunităţilor locale şi evidenţiază dezvoltarea oraşelor în plan cultural. Indicii de vitalitate reflectă infrastructura culturală, participarea culturală, cheltuielile bugetare alocate sectorului cultural, resursele umane specializate și industriile creative în cele mai importante oraşe din ţară.

vitalitate

 

 

 

 

 

 

Studiile realizate de Departamentul de Cercetare al INCFC au la bază date colectate din perioada 2010 – 2015 pentru cinci categorii de indicatori, la nivelul a 46 de orașe considerate principalii poli de dezvoltare culturală/cu potențial de dezvoltare culturală. Acest studiu cuprinde atât un top de vitalitate culturală (în funcție de indicele final de vitalitate) pentru perioada 2010 – 2015 cu focus pe primele 15 orașe, cât și ierarhii separate pe fiecare categorie de indicatori.

Municipiul București nu a fost inclus în analiză datorită nivelului de dotări și servicii culturale prin care se detaşează de restul orașelor din punct de vedere al vitalității culturale.