13 martie 2018

Rezultatele studiului de satisfacţie a participanţilor la Conferinţa Mastering the Music Business (2017)

  • Noutati
  • Cercetare Culturală

Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (INCFC), în calitatea sa de coorganizator al Conferinţei ”Mastering the Music Business” (MMB), publică concluziile studiului de satisfacție a participanților realizat la ediţia din anul 2017.

Studiul a avut ca obiective identificarea profilului participanţilor la MMB – conferinţa anuală dedicată industriei muzicale din România; evaluarea experienţei de participare la conferinţă şi nivelul de satisfacţie a participanţilor.

mmb logo - CopyPentru acest studiu au răspuns la chestionarul INCFC artişti, persoane implicate în producţia muzicală, cei din zona de impresariat artistic sau organizatori de evenimente (turnee, concerte, festivaluri). Rezultatele evidențiază faptul că 30% dintre respondenţii activează de peste 10 ani în domeniul industriei muzicale, iar 25% dintre ei au între 30 şi 39 de ani. Cei mai mulţi dintre respondenți sunt independenţi sau angajaţi în companii româneşti de mici dimensiuni.

Participanții la conferință au manifestat un interes crescut pentru  ateliere pe teme ca: social-media pentru artişti; blogging pentru artişti; cum să produci propriul album; conceperea unui plan de marketing; scrierea de proiecte pentru a solicita fonduri europene; cum să propui muzica unui director de paylist de radio.

Studiul evidenţiază faptul că participanţii la conferință au considerat că studiile şi cercetările în domeniul muzical sunt importante pentru dezvoltarea industriei.