18 aprilie 2019

Reuniunea informală a miniștrilor culturii la București

  • Noutati

Pe 16 aprilie 2019 a avut loc la București reuniunea informală a miniștrilor culturii (prezidată de domnul ministru Valer Daniel Breaz) din Uniunea Europeană.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Culturii și Identității Naționale la Palatul Parlamentului.

„Una dintre prioritățile Președinției Române este reprezentată de crearea de noi oportunități pentru sectoarele culturale și creative din Uniunea Europeană. Reuniunea de la București a abordat teme privind modalitățile de intensificare a eforturilor comune ale statelor membre și ale instituțiilor europene, în vederea încurajării inițiativelor antreprenoriale și a utilizării mecanismelor inovatoare de finanțare, care vor facilita dezvoltarea industriilor culturale și creative și vor atrage publicul larg”, a declarat Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz.

La reuniunea la nivel înalt au participat: Comisarul european responsabil pentru educație, cultură, tineret și sport, domnul Tibor Navracsics, reprezentanţi ai Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene și reprezentanți ai Guvernului României. Printre participanți s-a aflat și Directorul General al INCFC, doamna Conf. univ. dr. Carmen Croitoru.

Sursă foto: Ministerul Culturii și Identității Naționale


Galerie foto