30 august 2018

Rețeaua cinematografică și piața de film din România este noua secțiune a platformei CULTURADATA INTERACTIV

  • Noutati

Secțiunea este constituită din date statistice despre infrastructura și piața de film din România, fiind o completare a datelor publicate în Cartografierea Sectorului Cultural din România (categoria CINEMA).

Datele statistice oferă o imagine de ansamblu, la nivel național, asupra evoluției celor mai importanți indicatori din domeniul cinematografiei din România.

Sursele de date folosite sunt Anuarul Statistic publicat de Centrul Național al Cinematografiei în perioada 2011 – 2018, www.listafirme.ro pentru situațiile anuale de sinteză depuse de către companiile comerciale la Ministerul Finanțelor Publice și la Oficiul Național Registrul Comerțului și studiul Analiza pieței de film din România realizat de INCFC în 2016.

Rezultate: date generale despre infrastructură, public, producția și distribuția de filme [2010-2017], topul filmelor românești în funcție de numărul de spectatori înregistrați în cinematografe [1943-2017], analiza producției și distribuției de filme cinematografice, video și programe TV [2011-2016]

http://culturadatainteractiv.ro/reteaua-cinematografica-si…/

#INCFC #Culturadata #CulturadataInteractiv #Cinema #CNC#CentrulNaționalalCinematografiei