15 februarie 2019

Prezentarea proiectului „Patrimoniu pentru următorul secol” la Colegiul Național Mihai Viteazul din București și CINETic

  • Noutati

Miercuri, 13 februarie 2019, echipa proiectului Patrimoniu pentru următorul secol a prezentat, la Colegiul Național Mihai Viteazul din București, în fața a aproximativ 300 de elevi, instrumentele prin care ne-am propus să punem sub reflectoare patrimoniul cultural construit.

Imediat după vizita la colegiu, ne-am mutat la CINETic (UNATC), unde două serii de liceeni (Colegiul Național Mihai Viteazul și Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”) au făcut experimente cu realitatea imersivă și au testat aplicația mobilă AR dezvoltată de către echipa Augmented Space Agency (în cadrul proiectului Patrimoniu 100).

Câțiva liceeni ne au mărturisit că le-ar plăcea foarte mult să se implice activ în promovarea cauzei noastre. Ușor, ușor, începe să se contureze o rețea de mici „salvatori ai patrimoniului”.

Proiectul „Patrimoniu pentru următorul secol” este finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul programului de proiecte, manifestări și acțiuni dedicate Centenarului Marii Uniri (1918-2018) și al Primului Război Mondial, cu sprijinul inspectoratelor școlare județene și al instituțiilor de învățământ implicate în proiect.