6 aprilie 2017

Lansare Caietele Culturadata vol.1/2016, vol.1/2017 și Cartea Albă pentru activarea potențialului economic al sectoarelor culturale și creative din România

  • Noutati

Marți, 11 aprilie, ora 11:00, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală lansează Revista Caietele Culturadata vol.1/2016 și vol.1/2017 și „Cartea Albă pentru activarea potențialului economic al sectoarelor culturale și creative din România”.

Evenimentul va avea loc în Foaierul Aulei Ministerului Culturii (Bd. Unirii, nr. 22, corp B, et. 1, sector 3, București).

Studiile cuprinse în cele trei volume vor reprezenta subiectele de dezbatere pentru cea de-a doua parte a evenimentului, sesiunea științifică, organizată sub egida „Culturadata”, la care participă personalități ale lumii culturale, precum și reprezentanți ai mediului academic și de cercetare.

Revista „Caietele Culturadata”, un concept inedit în peisajul cultural din România, reunește o serie de studii și analize diverse pe teme de cercetare specifice culturii. În același timp, revista își propune să constituie un punct de reper pentru specialiștii din mediul cultural și academic. Caietele Culturadata lansează astfel seria bilingvă (română/engleză) a studiilor și analizelor pe teme culturale abordate într-o manieră interdisciplinară.

„Cartea Albă” își propune să reunească sub conceptul mai larg al Sectoarelor Culturale și Creative domenii care sunt tradițional orientate spre piață și, în consecință, predispuse să genereze dezvoltare economică, dar și cele mai puțin orientate spre piață care au însă un rol mai puternic din perspectivă socială. Astfel, studiul propune un model ce conține trei tipuri de sectoare ce reunesc 11 subdomenii.

Evenimentul reprezintă o continuare a demersului INCFC de a contribui la dezvoltarea domeniului cultural prin manifestarea unei preocupări constante pentru profesionalizarea în cadrul acestuia.


Galerie video

Mai multe videoclipuri