20 noiembrie 2018

Info Day Live Skills | 20 noiembrie 2018

  • Noutati
  • Live Skills

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală alături de FAIR-MediaSind a organizat a doua sesiune de informare (Info Day) cu privire la proiectul european Live Skills. Sesiunea de informare a avut loc marți, 20 noiembrie 2018, la București.

Proiectul Live Skills abordează lipsa de competențe identificate și răspunde cererii de noi competențe în cadrul a două sub-sectoare audio-vizual (AV) & live performance (LS) din cadrul mai larg al sectoarelor creative și culturale (SCC). Live Skills sondează nevoile pieței și contribuie la dobândirea de abilități digitale, mânuirea noilor tehnologii, managementul artelor și îmbunătățirea abilităților antreprenoriale. Se îmbunătățesc astfel șansele de angajare și a mobilitatea profesioniștilor, dar și a studenților care se pregătesc să profeseze în (SCC). Concret, proiectul Live Skills creează și testează noi curicule inovative pentru profesiile de Sound Manager și Film/Video Editordin cele două subsectoare ale SCC : audio-vizual (AV) & live performance(LS), sporind competitivitatea sectorului și permițând astfel construcția pentru viitor a unui sector creativ și cultural vibrant și durabil.

Sub coordonarea British Council, proiectul dispune de implicarea a 9 parteneri din 4 țări (Bulgaria, Grecia, România și Regatul Unit) și 2 parteneri asociați la nivel european (www.live-skills.eu/about/partners).
În cadrul proiectului european Live Skills se vor organiza o serie de cursuri de formare în domeniul audio-vizualului și artele spectacolului (live performances).

Cel de-al doilea Info Day a avut loc la București, marți 20 noiembrie 2018, la sediul Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală, ora 12:00 – 17:00, Sala 202, etaj 2 (Bd. Unirii 22, intrarea din Bd. Mircea Vodă).

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul INCFC www.culturadata.ro/liveskills

#INCFC #Culturadata #LiveSkills