9 august 2016

INCFC se alătură campaniei „Brâncuși e al meu”

  • Noutati

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală se alătură campaniei „Brâncuși e al meu” care are ca scop strângerea fondurilor necesare în vederea achiziționării operei „Cumințenia pământului”. Sculptura aparține în prezent moștenitorilor arhitectului Gheorghe Romașcu, care a cumpărat-o în 1911 de la însuși Constantin Brâncuși.

Sculptorul român care afirma că „lumea poate fi salvată prin artă” și că „artistul face, în fond, jucării pentru oameni mari” considera opera sa, „Cumințenia pământului” încercarea „de a da de fundul oceanului, cu degetul arătător (încercarea de a atinge vechimea, arhaicul). Sculptura este legată de simbolul femeii, care, în viziunea artistului „nu trebuie niciodată dezvăluită. Cumințenia pământului a fost pentru mine ceea ce este cu mult mai adânc femeia – dincolo de psihologia dumneavoastră.”

Campania „Brâncuși e al meu” este susținută de numeroși artiști și oameni de cultură prețuiți din România precum Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Maia Morgenstern, Andrei Pleșu ș.a. Această „jucărie pentru oameni mari”, așa cum ar fi zis Brâncuși, poate fi din nou a noastră.

Alătură-te și tu campaniei și donează online sau prin sms pentru „Cumințenia pământului”!

Pentru mai multe detalii accesează: www.brancusiealmeu.ro


Galerie foto