28 august 2016

INCFC a participat la sesiunea de comuncări științifice din cadrul simpozionului „Slove Muscelene”

Tema din acest an s-a concentrat asupra digitalizării, iar evenimentul a purtat numele „Informare și comunicare - de la poșta tradițională la comunicarea electronică”

  • Noutati
  • Cercetare Culturală
  • evenimente

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală a participat în perioada 21 – 22 iulie la simpozionul anual „Slove Muscelene”, aflat la cea de-a opta ediție.

Tema din acest an s-a concentrat asupra digitalizării, iar evenimentul, găzduit de Biblioteca Municipală „Ion Barbu” din Câmpulung Muscel, a purtat numele „Informare și comunicare – de la poșta tradițională la comunicarea electronică”.

Cercetătorii noștri au prezentat în acest context lucrarea „Cât de mult folosesc tehnologia muzeele din România. O analiză a website-urilor muzeelor”, care s-a bucurat de reacțiile favorabile ale publicului. Prezentarea a condus la propunerea din partea doamnei directoare ICI a unui studiu similar pe situația bibliotecilor din România care să fie realizat în parteneriat cu INCFC.

Evenimentul a fost organizat de de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, sub înaltul patronaj al Academiei Oamenilor de Ştiinţă, beneficiind de sprijinul Universităţii din Bucureşti, Primăriei Municipiului Câmpulung Muscel, al Bibliotecii Municipale „Ion Barbu”, precum şi al asociaţiei DigiLib Muscel.