21 februarie 2017

INCFC a lansat noul număr al Revistei Muzeelor

  • Noutati
  • Revista Muzeelor

Luni, 20 februarie 2017, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală a lansat online Revista Muzeelor, publicația predilectă a specialiștilor care activează în cadrul muzeelor din România.

Numărul 1/2016 este dedicat unei problematici acute a zilelor noastre: nevoia de digitizare a patrimoniului cultural național ca proces de salvare și valorificare a resurselor acestuia, dar și ca efort de reconfigurare a experienței de vizitare a muzeelor, în acord cu orizontul de așteptare al omului contemporan și cu standardele internaționale din domeniu. De această dată, Revista Muzeelor nu este dedicată doar muzeelor, ci tuturor „instituțiilor memoriei”, numite astfel pentru că împreună recompun istoria și cultura unei națiuni, definindu-i totodată unicitatea în context internațional. Astăzi, este nevoie mai mult ca oricând de ca inițiativele entuziaste și eforturile profesioniștilor care activează în domeniu să se sincronizeze cu demersurile concrete ale autorităților de reglementare și finanțare.

Revista Muzeelor este indexată în baza de date de reviste internaționale EBSCO, care este una din cele mai importante baze științifice la nivel internațional, având colaborări cu peste 14.000 de edituri din lume, un conținut de 250.000 de publicații și o rată a căutărilor în cadrul ei de peste 186 milioane de ori pe zi.