29 martie 2019

Evenimentul de prezentare a Sezonului România-Franța

  • Noutati

Joi, 28 martie, a avut loc evenimentul de prezentare a Sezonului România-Franța (program de diplomație publică și culturală coordonat de Ministerul Afacerilor Externe) în prezența comisarilor generali ai Sezonului: domnul Andrei Țărnea și domnul Jean-Jacques Garnier.

Evenimentul a fost găzduit de Institutul Francez. Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală a fost reprezentat de doamna Anda Becuț Marinescu, Șef Serviciu Cercetare.

În cadrul Sezonului, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală va desfășura două proiecte în parteneriat cu Muzeul Luvru și DEPS (Département des études de la prospective et des statistiques). Evenimentele vor avea loc în prima săptămână a lunii iulie.

Născut dintr-o voință politică comună, la cel mai înalt nivel al celor două state, Sezonul România-Franța 2019, a cărui desfășurare coincide cu Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, dar și cu celebrarea a două Centenare: cel al Marii Uniri, implicit al României moderne, respectiv centenarul sfârșitului primului Război Mondial. Sezonul este orientat spre viitor reprezentând un spațiu extins al exprimării și vizibilității pentru creatori contemporani ai generației emergente din cele două țări.  Sezonul este și ocazia de a construi un dialog între patrimoniu și contemporaneitate bazat pe o moștenire comună și pe un viitor ce urmează a fi construit împreună.