5 mai 2016

Educaţie şi Cultură în Era Digitală – Ediția a II-a

  • Noutati
  • evenimente

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală a participat pe 25 aprilie la ediția a II-a a conferinţei „Educaţie şi Cultură în Era Digitală”. Carmen Croitoru, director general INCFC, a susținut o prezentare a proiectului „Cartografierea sectorului cultural din România”, care va fi finalizat la sfârşitul acestui an.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București, Biblioteca Academiei Române, Biblioteca Naţională a României și Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” și a reunit reprezentanţii instituţiilor publice de cultură (bibliotecari, formatori) şi informaticieni. În cadrul conferinței au fost prezentate perspectivele pentru realizarea Bibliotecii Naționale Digitale a României, precum și posibilitățile de finanțare a proiectelor de digitalizare realizate de instituțiile de cultură.

Tot în acest context a fost prezentat și proiectul de platformă pentru toate bibliotecile românești care va facilita accesul publicului larg la orice lucrare sau conținut descărcat digital, dar care, momentan, se află în pregătire. Acesta este rezultatul cooperării româno-coreene în domeniul tehnologiei informaționale dintre Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București și Agenția Națională pentru Societatea Informațională din Coreea de Sud.


Galerie foto