1 februarie 2020

Atelierele Live Skills

  • Noutati
  • Live Skills
  • proiecte europene

Proiectul european LIVE SKILLS, încadrat în Programul Erasmus+ EACEA, a fost extins până în luna mai 2020. Partenerii proiectului – Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală și FAIR-MediaSind – desfășoară actualmente ultimele activități dedicate exploatării rezultatelor proiectului și sustenabilității acestuia, prin patru evenimente comune.

Astăzi, 30 ianuarie 2020, între orele 12:30-17:00, în Sala de Conferințe a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, s-au defășurat două evenimente, un atelier-demonstrație cu tema: „Dezvoltarea sistemului de formare profesională în sectorul Cultură și Mass-Media” şi un atelier ”tester”, dedicat marketing-ului cultural, ambele susținute de conf.univ.dr.Alexndra Zbuchea.

La evenimente au participat profesioniști din domeniul culturii, formatori, profesori, specialiști ai muzeelor, reprezentanți ai Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, jurnaliști și oameni din media, invitați ai FAIR-MediaSind.

Setul evenimentelor comune include încă două ateliere, unul axat pe dialogul politicilor publice în legătură cu formarea profesioniștilor din domeniile audiovizualului și artelor spectacolului, prevăzut să se desfășoare la mijlocul lunii februarie, la Sinaia, și  un al doilea atelier-demonstrație având ca temă unul dintre modulele curriculelor dezvoltate de specialiști în antreprenoriatul cultural, noile tehnologii digitale și managementul producției artistice, care s-au bucurat de o mare popularitate în rândul publicului INCFC, respectiv al profesioniștilor din domeniul culturii și studenți ai facultăților vocaționale.

Proiectul Live Skills este coordonat de British Council Brussels şi implică nouă parteneri din patru ţări Bulgaria, Grecia, România şi Marea Britanie. Din România, alături de Institutul Naţional de Cercetare şi Formare Culturală este prezent FAIR-MediaSind, în calitate de partener social.

Vă vom ține la curent cu informații despre calendarul următoarelor evenimente din cadrul proiectului european Live Skills.


Galerie foto