27 octombrie 2017

Call for papers – Revista Muzeelor

  • Noutati

Redacția Revistei Muzeelor are plăcerea de a vă anunța că Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală continuă, și în acest an, editarea revistei.

Publicația este o platformă de dezbateri pentru muzeologie, adaptată noilor tendințe în domeniu, primul număr din acest an fiind dedicat unei probleme de actualitate: coduri etice profesionale și etica muzeală, în România și în lume.

De mulți ani de zile, Codul deontologic al ICOM este în atenția specialiștilor din întreaga lume; pe de altă parte, tot mai multe muzee impun coduri de etică proprii salariaților lor și au apărut și coduri specializate (pentru restauratori, pentru naturaliști, pentru etnologi etc.).

Sperăm că tema este de interes pentru mai mulți autori, așa încât redacția Revistei Muzeelor așteaptă articolele celor care vor să dezbată aceste probleme sau vor să aducă în discuție cazuri în care au existat viziuni diferite privind aplicarea codurilor deontologice profesionale.

Ca și la precedentele apariții, pentru a asigura cel mai ridicat nivel de calitate al materialelor publicate, articolele se vor conforma unui set bine definit de norme de editare și vor fi supuse procesului de peer review.

Lansăm invitația către toți specialiștii din domeniul muzeal și din domeniile conexe de a trimite articole originale și inedite pe tema codurilor deontologice muzeale pe adresa redacției, revistamuzeelor@culturadata.ro, până pe data de 10 noiembrie 2017.

Menționăm că autorii celor mai bune 10 articole selectate vor fi remunerați cu o sumă brută de 1.400 lei/articol.

Pentru detalii privind normele de editare vă rugăm să accesați: http://www.culturadata.ro/categorie-publicatii/revista-muzeelor/.

În exact aceleași condiții, Revista Muzeelor va mai publica un număr, în acest an, dedicat unor evenimente care se vor desfășura, în anul 2018, la nivelul Uniunii Europene – Anul European al Patrimoniului Cultural, și, respectiv, la nivel național – Centenarul Marii Uniri. Ne-ar interesa, desigur, în cea mai mare măsură, cum și-au propus muzeele să întâmpine aceste evenimente, ce proiecte se află în derulare, cu ce parteneri și care sunt rezultatele scontate, precum și articole despre identitate și valori naționale în lumea contemporană. Condițiile de editare sunt aceleași, dar termenul limită la care așteptăm contribuțiile dvs. este 24 noiembrie 2017.

Revista Muzeelor este indexată în baza de date de reviste internaționale EBSCO, care este una din cele mai importante baze științifice la nivel internațional, având colaborări cu peste 14.000 de edituri din lume, un conținut de 250.000 de publicații și o rată a căutărilor în cadrul ei de peste 186 milioane de ori pe zi.

Vă mulțumim,

Redacția Revistei Muzeelor