incfc


Revista Muzeelor

Revista Muzeelor, editată de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, își propune să devină publicația predilectă a specialiștilor care activează în cadrul muzeelor din România.

Primul număr al revistei a fost publicat în anul 1964, iar din 1974 până în 1989 a apărut împreună cu Revista Monumentelor Istorice, sub titlul „Revista Muzeelor și Monumentelor. Seria Muzee”. După anul 1990 a revenit la titulatura inițială. În paginile sale au publicat, de-a lungul timpului, personalități de marcă ale culturii românești, precum Constantin Daicoviciu, Radu Florescu, D. Panaitescu-Perpessicius, C. S. Nicolăescu-Plopșor și alții.

După o perioadă în care activitatea Revistei Muzeelor a fost sistată, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală a asumat începând cu anul 2014 editarea acestui periodic, aducând o schimbare a filosofiei în privința conținutului. Astfel, se urmărește ca revista să devină un reper în peisajul editorial și muzeal românesc, găzduind în primul rând articole științifice și dezbateri pe teme de actualitate în domeniul muzeal, pe lângă recenziile și cronicile de muzeu cu care revista și-a obișnuit deja publicul.

 

Adresa redacției

str. Barbu Ştefănescu Delavrancea nr. 57, sector 1, 011353 Bucureşti

http://www.culturadata.ro/publicatii/revista-muzeelor/

revistamuzeelor@culturadata.ro

www.facebook.com/RevistaMuzeelor

Revista muzeelor 2014

Revista Muzeelor Nr. 1/2014

Studii și proiecte muzeale […]

află mai mult

Revista muzeelor 2015

Revista Muzeelor Nr. 1/2015

CURATORIAT

află mai mult

Revista muzeelor 2016

Revista Muzeelor Nr. 1/2016

DIGITIZARE

află mai mult

Revista muzeelor 2017

Revista Muzeelor Nr. 1/2017

CENTENARUL MARII UNIRI

află mai mult