incfc


Istoric

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală s-a înființat în anul 2013, prin comasarea a două instituții distincte din subordinea Ministerului Culturii: Centrul de Pregătire Profesională în Cultură și Centrul de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii. Ambele instituții au polarizat, de-a lungul timpului, prin servicii de calitate și profesionalism, interesul specialiștilor în cultură și pe cel al opiniei publice.

 

Centrul de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii a fost înființat în anul 2005 și a avut o ascensiune rapidă pe piața științifică atât la nivel național, cât și la nivel internațional. CCCDC a reușit să se impună prin proiecte de cercetare și evenimente de calitate și, în cei nouă ani de activitate, membrii echipei de cercetare au realizat peste 70 de studii și cercetări și au participat la 31 de conferințe naționale și internaționale.

 

Centrul de Pregătire Profesională în Cultură a fost înființat în 1964 cu scopul de a asigura pregătirea personalului din instituțiile de cultură, fiind prima instituție din România cu asemenea atribuții. De-a lungul timpului a organizat programe importante la nivel național, precum cursurile pentru restaurarea cărții vechi și rare, și a inițiat și format rețeaua de conservatori și restauratori. În 2005, CPPC a fost reorganizat, ceea ce a condus la actualizarea și diversificarea programelor și serviciilor de: formare profesională, evaluare a competențelor profesionale și consultanță organizațională.